Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nová drůbež Perličky

5. 10. 2019

Během léta jsem získala vajíčka perliček a rozhodla jsem se je zkusit vylíhnout v líhni. (píše Lů)

Z devíti vajec se vylíhli pouze čtyři perličky. Možná to bylo tím, že mají skořápky o hodně silnější než slepice a proto se jim z nich dostávalo dost těžko.

Čtyři perličky vydržely asi pouze tři týdny, poté jsem měla jen tři a jednu s roznožkou.

Perličky jsou opravdu velmi bojácná zvířata, bojí se naprosto všeho hlavně nových věcí. Poté, co jsem je přemístila z odchovny do výběhu, dala jsem jim krmítko, kterého se ale báli, takže jsem se musela vrátit k misce.

Perličky rostly a byly dány do většího výběhu postupně jsem je začala pouštět i ven na zahradu, ale pro jistotu jsem jim přistřihla křídlo. Hrozně rádi poletují a dokázali by bez problémů přeletět i plot.

U perliček mám ráda, že na nich bylo, asi nejvíce z veškeré z drůbeže, kterou vlastním, vidět jak mají rády volnost a zelenou trávu.

 Prozatím nemůžu říci, že by byly velmi ukřičené jak mi říkala většina lidí. Ano, křičí když mají radost. To se rozeběhnou se a popoletují. Také křičí když vidí nebezpečí, i když to jsem zažila jen jednou. Když na jednu sletělo káně řvala tak, že se mě opravdu dovolala a já se běžela podívat co se děje. Káně naštěstí uletělo než ji odneslo.

Akorát jedinou věc bych jim vytkla a to je jejich "hloupost". Respektive neschopnost naučit se zalézat na večer zpátky do krytého výběhu. Takže je nutné je každý večer zahánět a to nejlépe ve dvou.

perlicky.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář