Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co se dělo během léta...

12. 9. 2018

Ahojte,

léto bylo pro nás poměrně hektické a kromě práce, praxe a dalších věcí kolem školy a práce, se toho událo hodně i v oblasti chovu našich zvířat. Ovšem kvůli právě zmíněné hektičnosti léta jsme jaksi neměly čas o tom všem napsat. To se pokusíme napravit v následujících měsících.

 

Postupně sem budou přibývat články o událostech z léta a protože naše stránky (aspoň tedy podle statistik) navštěvuje celkem stabilní množství lidí, rozhodly jsme se tyto návštěvníky zapojit do diskuze. A také chceme vyzkoušet, jestli někdo najde odvahu být aktivní a zanechat nám nějaký vzkaz v komentářích pod příspěvkem. wink

 

Jedním z příspěvků, který bude publikovat Lů, se bude týkat indických běžců a líhnutí mladých, které Lů nazvala "Já versus příroda". Princip je v tom, že Lů porovnávala úspěšnost líhnutí vajíček pod kachnou a v líhni. Kachna měla 9 vajíček a v líhni jich bylo 10. První otázka tedy zní, kolik si myslíte, že se vylíhlo kachňat pod kachnou a kolik v líhni a kdo byl tím pádem úspěšnější?

 

U Kájiny přes léto holubi pilně seděli na vajíčkách a vyvedli mnoho mladých (o čemž Kájina možná taky kromě jiného napíše článek). V současném hejnu se vyskytují plemena holubů: moravský pštros, poštovní holub a rakovnický kotrlák. Druhá otázka tedy zní, kolik holoubat už naši holubi odchovali? Pro začátek vám napovím, že jsme začínaly se čtyřmi páry.

Tak se těšíme na vaše tipy a pokusíme se dodat nové články co nejdříve.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář